tuin-expert kwaliteitslabel voor tuinaannemers
Uw buitenbelevenis, morgen en vandaag

De Tuinarchitect, creatief meester in tuininrichting

tuinarchitect, tuinplan, tuin inrichten, tuin tekenen

Taak van de tuinarchitect, de klant helpen kiezen

Als tuinarchitect is het onze taak om uw tuinideeën en tuinwensen op papier te zetten. Creativiteit en gevoel voor esthetiek zijn belangrijke eigenschappen om een tuinplan richting en vorm te geven. Werken op maat van de klant is bij GroenTAC belangrijk. Daarom nemen wij steeds de tijd om bij u langs te komen en eens goed te luisteren. Hoe wilt u uw tuin inrichten ? Denkt u over moderne tuinen, strakke tuinen, landelijke tuinen of romantische tuinen ?
Na een eerste gesprek tekent onze tuinarchitect David VAN HULLE een voorontwerp uit. Dit weerspiegelt uw tuinideeën in een creatieve vorm. Vormgeving staat naast functionaliteit. Hoe beleven jullie een tuin ? Wat vinden jullie belangrijk ? Wij houden rekening met al uw vragen. Wenst u een tuinterras ? Wenst u een tuinhuis ? Poolhouse ? Hoe groot ? Waar is de beste plaats ? Vele vragen krijgen een vorm in het voorontwerp.

De tuinarchitect luistert en past aan

tuinarchitect tuinplan tuintekening in kleur

Wanneer het voorontwerp van uw tuin klaar is, zorgen wij voor een tweede afspraak. Op dit moment gaan we iets dieper in op de voorgestelde vormgeving. De nodige aanpassingen van het tuinplan worden genoteerd. Op deze manier kunnen het tuinontwerp verder gaan uitwerken en meer details opnemen. Hoe moet het tuinterras er gaan uitzien ? Welke duurzame materialen zullen we gebruiken: blauwsteen ? kleiklinkers ? andere natuursteen ? En de oprit… kasseien ? betonklinkers ? kleiklinkers ? een groot verschil. Geen nood beste klant, onze landschapsarchitect zal u bijstaan met raad en daad.

We gaan in dit stadium ook iets dieper in op de beplanting. We begeleiden u graag met veel kennis en ervaring in de keuze van uw tuinplanten. Haagplanten, beukenhaag, haagbeuk, leibomen, vormsnoei, veel bloemen, weinig onderhoud ? Voor iedere klant is een gepast antwoord te vinden.
Tuinarchitect David VAN HULLE zorgt voor het uitwerken van uw tuinplan. Hij helpt u kiezen, of hij verduidelijkt, verscherpt of ... relativeert... reeds gemaakte keuzes. De vele jaren ervaring bieden ons een scala aan mogelijkheden, er is geen stijl die we schuwen. Alle antwoorden vormen de basis voor het definitief tuinontwerp.

Het tuinontwerp, een volledig dossier

tuinarchitect tuinplan tuintekening cad

Naast het voorontwerp en het definitief ontwerp bestaat een tuinontwerp dossier uit nog een aantal onderdelen. (zie lijst hieronder) Afhankelijk van uw behoeften kan het dossier verder worden uitgewerkt. Ieder dossier bevat minstens een voorontwerp, definitief ontwerp, een beplantingsplan en een ramingsprijs voor de tuinaanleg. Meer uitleg hierover vind je op onze pagina voor tuinontwerp.

Een volledig ontwerpdossier bestaat uit :

 • Voorontwerp
 • Definitief ontwerp
 • Een 3D tuinontwerp
 • Offerte aanvragen

 • Een beplantingsplan
 • Nodige detailtekeningen
 • Opmaken van eventuele stedebouwkundige dossiers
  • Bouwaanvraag
  • Kapvergunning
  • Afkoppelen hemelwater en infiltratie regenwater
 • Een ramingsprijs voor de tuinaanleg